Liinaharjan Vanhainkoti

Tiistai 16.7.2013 klo 14:27


Rapistuva Liinaharjan vanhainkoti on iso menoerä Porin kaupungille.

Porin JHL vaatii poliittisilta päättäjiltä malttia Liinaharjan vanhainkodin kauppa-asiassa. Pori neuvottelee Attendon kanssa Liinaharjan vanhainkodin myymisestä.

Jos vanhainkoti päätetään myydä, järjestetään kilpailutus, johon kaikki saavat osallistua.

- Yhtiömuotoisen toiminnan tehtävänä on tuottaa omistajalleen voittoa. JHL:n edustajien kanta on, että kodinomaista vanhustenhoitoa ei voi luovuttaa yhtiöille, joiden tehtävä on voiton tavoittelu, JHL toteaa lausunnossaan.

JHL:n mukaan jäsenistö on huolissaan kaupungin kiinteistöjen kunnosta. Kunnossapitoon vaaditaan lisää rahaa.

- Luovuttamalla omaisuuttaan yhtiöille ei tulla ratkaisemaan kaupungin kunnossapitovelkaa. Maksajina ovat kuitenkin porilaiset veronmaksajat. Luottamusmiehet katsovat, että uusien toimintatapojen etsimistä ei voi maksattaa vanhuksilla eikä työolosuhteiden heikentämisellä, JHL:n kannanotossa sanotaan.

Yle Satakunta kertoi Attendo-kaupan suunnittelusta viime viikolla. Asia on vasta valmisteluasteella. Poliitikot joutunevat ottamaan suunnitelmaan kantaa syksyllä.

Poliittisista puolueista kokoomus on suhtautunut kauppasuunnitelmaan myönteisesti. Molemmat vasemmistopuolueetkin kannattavat kauppamahdollisuuden selvittämistä, mutta SDP:ssä on kriittisyyttä ja vasemmistoliitto vastustaa kauppaa. Perussuomalaiset eivät ole ottaneet asiaan kantaa.

Eräs syy kaupan suunnitteluun on se, että Liinaharjan vanhainkoti on huonossa kunnossa. Kunnostukseen tarvittaisiin vähintään kymmenen miljoonaa euroa

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini